2011 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Nakties smaugikai


   
   Kartą pas mane atėjo vieno populiaraus žurnalo redaktorė su sūneliu mokytis groti gitara.
Išsikalbėjęs su vaiku sužinojau, kad mama su dukra, jo sese, žaidė adatėlėmis, t. y. užsiiminėjo spiritizmu, ir ne vieną kartą. Po vieno tokio seanso motina iš ryto rado dukrą su smaugimo žymėmis ant kaklo.
Aš nedelsdamas paaiškinau, kuo jų žaidimai gali baigtis ir meldžiausi už jų išlaisvinimą iš šių spiritistinių dvasių. Tai yra demonų rūšis, kurie apsimeta mirusiais artimaisiais ir imituoja jų balsus. Ypač aktyvūs jie būna naktį per sapnus, kai žmonės miega, ir ne tik…
Tai rimta grėsmė žmonėms, kurie įsipainioję tokiuose žaidimuose. O ištrūkti iš šių spąstų galima atgailaujant už panašaus pobūdžio veiklą ir ją nutraukiant.
Taip pat yra pavojus, jei tu kalbini mirusiuosius, neši maistą prie kapo. Atnešame prie kapo valgį ir dialogas su „mirusiuoju“ arba gyvu velniu prasidėjo. Tai yra pagoniški ritualai, neturintys nieko bendro su krikščionybe bei pagarba mirusiems. Viešpats Jėzus nėra mirusiųjų Dievas, bet gyvųjų Dievas (Morkaus 12, 27). Net retorinis mirusiųjų šaukimas vardais – negalimas... Kodėl? Nes gali prisistatyti spiritistinės dvasios. Pagaliau tai dar viena spiritizmo forma (nekromantija).  
Kiek kartų teko melstis už tokias nekaltas aukas kaip šios, kurios dėl nežinojimo įsivelia į panašius eksperimentus, dažnai pasibaigiančius tragiškai.
Demonų valdomi žmonės naudoja spiritizmą, kaip medžiotojai masalą gyvūnams įvilioti į savo spąstus, o piktosios dvasios skatina įvairias spiritizmo formas ir atmainas, kad galėtų kontroliuoti žmones, taip atitraukdami jų sielas nuo išgelbėjimo ir nuo Dievo. Tam pasitelkiama aibė priemonių, lyg ir padedančių žmogui sužinoti ateitį, kaip elgtis ar panašiai: kerai, apžavai, mediumų apklausinėjimas, horoskopai, astrologija ir daugelis kitų. Trumpai sakant, lyg ir geranoriški ketinimai, bet...
Beje, o kuo gi skiriasi astrologija nuo astronomijos? Astrologija – tai įsivaizdavimų ir iliuzijų sistema, teigianti, kad žmonės ir planetos yra dievų valdomos ir lemia žmonių, tautų ir valstybių likimą bei gamtos reiškinius.
Astronomija – mokslas apie Visatos materijos pasiskirstymą, judėjimą, fizinę sandarą ir raidą.
Viena yra demonų valdoma sritis, o kita – valstybės aprobuota ir Dievo neatmesta mokslo šaka. Astronomija – normalus mokslas, astrologija – paranormalus.
Mūsų šalyje okultizmo lygis ir propagavimas tapo nebevaldomi. Dažnai net tikintys – tiek katalikai, tiek protestantai, eina pas būrėjas, ekstrasensus ir klausia jų nuomonės.
Ir net kai kurie dvasininkai nebeatskiria, kas yra okultizmas, o dar ir patys toleruoja panašius pasireiškimus savo gyvenimuose ir bendruomenėse.
Kartą nuėjau pas žinomą būrėją, įsitaisiusią didžiuliame prekybos centre, kad išprašyčiau ją iš savo rajono. O ji tiesiai šviesiai ir sako, – pas mane dvasininkai ateina burtis. Še tau boba – devintinės…
Tiesa jų nebetraukia, nes ji reikalauja paklusnumo. Žymiai paprasčiau patenkinti puikybę ir pabendrauti su „mirusiais“, būrėjomis ar „ufonautais“. Deja, dažnai būna per vėlu, nes bendravimo su demonais pasekmės – liūdnos. Šėtonas, gudriai maskuojasi, brukdamas žmonėms melą, kad jis neegzistuoja.
Dabar net televizija pradėjo rodyti laidas apie dvasių apsėdimus, žmonių susidūrimus su demonais, ir spaudoje vis dažniau pasirodo straipsnių apie egzorcistų veiklą Lietuvoje. O kad vaizdas, kas yra kas, būtų dar įtikinamesnis, pacituosiu ištrauką iš straipsnio viename šalies dienraštyje apie demonų išvarymą: 
  ,,Demonai neretai apsėda tuos, kurie užsiima spiritizmu, lankosi pas būrėjas, ekstrasensus“, – teigė jau apie ne vieną šimtą egzorcizmo apeigų atlikęs egzorcistas. 
Dar viena ištraukėlė iš to paties straipsnio: „Iš pradžių apsėstasis nereagavo į egzorcisto maldas, bet kiek vėliau maldos žodžiai ėmė veikti.
Žmogaus audiniai tiesiog akyse išsipūtė ir jis pakilo kelis centimetrus nuo žemės. Atrodė taip, lyg kas oro būtų į jį pripumpavęs’, – pasakojo įvykių liudininkė…“
...Dabar, turbūt, jau aišku, kieno pagalba vyksta joginė levitacija, jogų levitaciniai pakylimai nuo žemės sėdint lotoso poza, kuriuos taip išreklamavo transcendentinės meditacijos propaguotojai visame pasaulyje ir Lietuvoje – demonai vis dar ieško naujų aukų.
Štai tokia yra realybė, nepagražinta ir nenudailinta, nes mes kovojame ne su kiškiais morkų laukuose ar nykštukais jų olose, bet su „šio amžiaus tamsybių valdovais ir dvasinėmis blogio jėgomis…“ Efeziečiams (6, 12).
Kai kurie medios siužetai pasakoja apie ekstrasensus, neva turinčius galią išvaryti piktąsias dvasias. Deja, tai laikina iliuzija. Aukštesnio rango magas išvaro žemesnio rango dvasią. Po kiek laiko to žmogaus gyvenimas pradeda griūti nuo ligų, alkoholizmo arba jis nusižudo. Prakeikimo autorius šėtonas turi teisę į neatgimusio žmogaus gyvenimą, net jei šis eina tik konsultuotis pas ekstrasensą ar būrėją... O ypatingai, jei pats buria ir užsiiminėja kuria nors Dievo uždrausta veikla. 
...Vienas mano pažįstamas, už kurį teko melstis, sakė, kad po apsilankymo pas ekstrasensą – radiastezininką, jį apėmė nesuvaldoma aistra azartiniams žaidimams. 
Tas pats ekstrasensas vienos radijo laidos metu, kurioje dieną prieš, dalyvavau ir aš, visai Lietuvai girdint, pasigyrė, kad iššaukia mirusias dvasias. O žmonės ir toliau plūsta pas šarlataną… 
Aš negiriu ir televizijos, – kai kuriose laidose žmonės mokomi net satanizmo pradžiamokslio, nekalbant jau apie rytinį horoskopų srautą per valstybinę TV. Brangieji, šitokia, nežinia kieno įvesta mada, ar kaip  tai pavadinti, yra ne kas kita, o valstybinio masto įteisintas okultizmas!
Ir apaštalas Paulius nedviprasmiškai rašo, kad paskutiniaisiais laikais daugelis pasiduos klaidinantiems demonų mokymams, (1 Timotiejui 4, 1). Raštas įspėja, kad pakėlęs akis į dangų ir pamatęs saulę, mėnulį, žvaigždes, nepaklystum ir jų negarbintum… (Pakartoto Įstatymo 4, 19).
Astrologijos kilmės šalyje, Mesopotamijoje, prieš 2500 metų Saulės orbita buvo padalinta į dvyliką sektorių, pavadintų pagal ten į akis krintantį žvaigždžių vaizdą. Taip atsirado vadinamieji gyvūnų rato ženklai. 
O mokslininkai tvirtina, kad pagrindinę priešpriešą šiandieninei astrologijai sudaro tai, jog Žemės sukimosi aplink savo ašį dėka, gyvūnų rato ženklai šiandien nebesutampa su anuometiniais žvaigždžių vaizdais. Žvaigždės, kurios prieš 2000 metų buvo vienoje trajektorijoje, dabar jau yra kitoje. Ten, kur buvo Liūtas, dabar randasi Mergelė. O ten, kur buvo Avinas, dabar yra Žuvys, išties beribiai žmogiškos fantazijos vingiai ir patiklumas. Net iki pamišimo... 
Dar šis tas apie astrologiją... Ji remiasi Ptolemėjaus sistema, pagal kurią Saulė sukasi aplink žemę ir yra mokslo priešingybė jau vien dėl to, kad ne saulė, o žemė sukasi aplink Saulę!
Velnias naudojasi horoskopais, kad atitrauktų žmones nuo tikėjimo Dievu ir paralyžiuotų jų valią. Toks žmogus netenka iniciatyvos ir leidžiasi valdomas determinuojančio (determinizmas – filosofijos teorija, teigianti esant visuotinį dėsningą ir objektyvų tikrovės reiškinių priežastinį sąlygotumą) fatalizmo, lyg viskas jo gyvenime iš anksto nulemta ir nieko pakeisti nebegali…
Astrologija, – tai dar vieni subtilūs velnio spąstai mūsų sieloms pagauti! Tūkstančiai žmonių jau yra pagauti ir: ,,…nesąmoningai surišti ‘savo zodiako ženklo’ charakteristikų bei silpnybių. Ieškant savo tapatumo, šis apgaulingų faktų bei įliuzijų mišinys įsigėrė į žmonių sielas, pasilikdamas ten iki šios dienos ir būdamas visiškai priešingas Dievo keičiančiam darbui“ – Francis Frangipane.
Fatalizmas nepalieka vietos Dievo malonei, nes jis tvirtina – jei Dievas nenori manęs gelbėti, tai ir negelbėja… Tai yra melų melas! Kokiu tada tikslu Jėzus ėjo ant kryžiaus, jei negelbėti!? 
Padedančiam sau ir Dievas padeda, todėl turim ir patys neapsileisti, mąstyti ir, kada reikia, ryžtingai veikti!
Šv. Augustinas tvirtino: „Jėzus atėjo ne tam, kad mums atskleistų, kaip juda dangus, bet tam, kad parodytų kelią, kaip galima nueiti į dangų.“
Žmonija įkopė į septintą savo egzistavimo tūkstantmetį, tad įdomu, kiek dar laiko Dievas turi duoti žmonijai, kad ji išpainiotų socialines problemas? Juk jau praėjo daugiau kaip 6000 metų…
Tikiu, kad Jėzaus antrasis atėjimas į žemę čia pat. Todėl budėkime ir melskimės už save, už savo šeimas, už Tėvynę ir Bažnyčią, kovokime ir neleiskime pragaro jėgoms praryti mūsų vaikų!

2006 m.