2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Mergaitė, kalbanti bosu


   
 Į bažnyčią, kurią tuo metu lankiau, atėjo jauna moteris su savo globotine iš vaikų namų, maždaug dvylikos metų mergaite.
Kažkodėl jos priėjo būtent prie manęs – manau, kad Dievas taip norėjo. Užkalbinau mergaitę, o ji man kad atsakys piktu, storu, veikiau vyrišku, nei vaikišku, balsu. Argi tokio amžiaus mergaitės kalba bosu?
Supratau, kad tai demonas joje kalba vyrišku balsu: „pasitrauk, nelįsk!“ O jau veido išraiška... Kaip vis dėlto dvasinis pasaulis veikia fizinį. Nelieka abejonių, kai pamatai tokį vaizdą!
Uždėjus rankas, mergaitės veidas akimirksniu pasikeitė, – ji švelniai prisiglaudė prie globėjos ir pažiūrėjusi į mane, pasakė: „ačiū, dėde..."
Dažnai velniai kalba prieš žmogaus, kuriame jie randasi, valią! Kartais jie kontroliuoja paciento kalbos padargus ir naudoja juos, kad galėtų kalbėti – galima išgirsti moterį kalbančią grubiu, vyrišku, arba vyrą – itin plonu, nenatūraliu balsu.
Demonas, tai – piktoji dvasia! Jie nėra labai protingi, todėl būna, kad meldžiantis išduoda savo vardą, savo prigimtį ir veiklos pobūdį!
Piktoji dvasia išeidama per burną gali klykti, murmėti, šaukti: ,,Iš daugelio apsėstųjų, baisiai šaukdamos, išeidavo netyrosios dvasios…“ (Apaštalų darbai 8, 7). Įvairių pavadinimų dvasios išeidamos reiškia skirtingus garsus: riaumoja, inkščia, riaugėja, kosėja, spjaudosi, loja ar net kriuksi!
Patyčių demonas dažnai palieka žmogų po antausio! Bet tokiam veiksmui reikia turėti aiškų Šventosios Dvasios vedimą! O kai kada demonas išvaromas kalbant telefonu ar vien įsakmiu žvilgsniu!
Vienos dvasios išeina su simptomais, panašiais į vėmimą, tai – seksualinio netyrumo velniai. Kitos – neapykantos, melo – garsiai urzgdamos. Baimės dvasia išeina lauk kukčiodama ar garsiai raudodama!
Seksualinio netyrumo dvasia ne kartą išeidavo perskaičius šią ištrauką iš Biblijos: ,,Jų darbai neleidžia jiems sugrįžti pas savo Dievą. Paleistuvystės dvasia yra juose…“ (Ozėjo 5, 4). Šiuo atveju Dievo Žodis apšviesdavo demoną, įvardindamas tikrąją jo prigimtį ir priversdavo išeiti jį lauk!
Dar viena, viliojanti dvasia, iš tos pačios, paleistuvystės grupės, gali įeiti į žmogų per familiarius santykius, kad ir glostant vienas kitam delnus, ar per ilgiau trunkantį bendravimą, net žiūrint į akis priešingos lyties asmeniui ją turinčią!
Galima ir pavardinti kai kuriuos dažniausiai pasitaikančius demonų pavadinimus: baimės, neapykantos, melo, abejonių, pavydo, gėdos, melagingos kaltės ir prievolės, kontrolės, pavyduliavimo, mirties, homoseksualizmo, savižudybės, paleistuvystės, patyčių, viliojanti...
Nikotino dvasia kūne pasireiškia sunkiai kvėpuodama ar nuolat kosčiodama, – taip ji duoda ženklą kūnui, kad būtina patenkinti jos norą ir užsirūkyti! Labai paplitęs melas, kad galima rūkyti po truputi, nes tai padeda atsikosėti. Kadangi demonai nesako visos tiesos, tai žmonės, neatskiriantys kairės  nuo dešinės ir tiki velnių pasakom!
Taip alkoholio dvasia tvirtina, kad neatsitiks nieko baisaus, jei išgersi gurkšnelį apetitui pagerinti ar kraujo apytakai ,,normalizuoti“. Žodžiu, žmogus pila į save nuodus ir tikisi, kad mirs kitas! Kuo silpnesnis gėrimas, tuo jo poveikis klastingesnis! Mokslininkai paskaičiavo, kad pavojinga, toksine doze laikoma 40 ml absoliutaus alkoholio (100 ml degtinės, 400 ml vyno, 800 ml alaus). Moterims tos dozės dar mažesnės!
Alkoholį vartojantys krikščionys apjuodina savo liudijimus ne tik Bažnyčios narių akyse, bet svarbiausia – pasauliečių! O skaudžiausiai dėl to kenčia vaikai. Matant, kaip tėtė su mama meldžiasi, o po to gurkšnoja alų, vaiko galvoje gali kilti tikra sumaištis. Jėzus itin griežtai pasmerkė tokią veidmainystę: ,,O kas papiktintų vieną iš šitų mažutėlių, kurie Mane tiki, tam būtų geriau, kad asilo sukamų girnų akmuo būtų užkabintas jam ant kaklo ir jis būtų paskandintas jūros gelmėje“ (NT, Evangelija pagal Matą 18, 6).
Tėvai, kurie geria, rūko ir tuo pat metu, moralizuodami, aiškina savo vaikams apie narkotikų žalą jaunimui, taps pajuokos objektu už veidmainystę! Tikintieji, atlaidžiai – liberaliai vertinantys savo ydas ir žalingus įpročius, kurie, jų manymu, ne tokie nuodėmingi, kaip jaunimo nuodėmės ir įpročiai, privalės duoti ataskaitą! Jaunimas nebenorės klausyti tokių tėvų, kurie vieną kalba, o kitką daro…
Kartą vieno žinomo, pasaulinio garso muzikanto paklausė, kur yra pati turtingiausia vieta žemėje?.. 
,,Kapinėse!“, – atsakė šis. ,,Kodėl kapinėse?“ – paklausė kažkas.
,,Todėl kad ten daugiausia talentingų žmonių, kurie prasigėrę, prasirūkę mirė jauni ir nusinešė su savimi į kapus visus jiems Dievo duotus, bet nepanaudotus talentus, – patį brangiausią turtą!“
Tad matome, kad ydos, kurios atrodo mažos, gali kai kam tapti dideliu suklupimo akmeniu!
Norint išsilaisvinti nuo kankinančių dvasių, būtina atgaila už padarytas nuodėmes ir net už ketinimus, antraip piktoji dvasia gana greitai sugrįžta atgal, bet ne viena, o pasiėmusi drauge septynias, dar piktesnes už save, ir paskiau tam žmogui darosi blogiau nei buvo (NT, Mato 12:43–45).
Žmogus pripažįstantis savo bejėgiškumą prieš Dievą, turi būti sąžiningas daromų nuodėmių atžvilgiu ir trokštantis jų atsisakyti net mintyse, nes nugalėti iš pažiūros tokia ,,nekaltą“ ydą, kaip rūkymas, reikalingas tvirtas žmogaus apsisprendimas ir nuoširdi atgaila!
Na, o visišką išlaisvinimą vainikuojantis valios aktas yra atleidimas visiems tave nuskriaudusiems!
Pabaigai pasakysiu, kad demonai negali pakęsti Šventosios Dvasios ugnies, kuri persiduoda žmonėms, už kuriuos meldžiamės. Ir jei mes tarnausim su meile tiems, kurie kenčia, ne tik velniai išeis lauk, bet ir vėžiniai susirgimai paliks žmones!
Nėra pasaulyje tokių durų, kurių neatrakintų meilės raktas! 

2006 m.